EL GOS DE QUATRE CAPS


Hi havia una vegada un gos molt, molt petit que va caure del cel fins a la terra.

Una mica més tard va caure un llamp just al costat del gos quan el llamp es va parar va aparèixer una cosa. Aquella cosa no era una persona era una bruixa. La bruixa li va tirar un encanteri al gos i li van aparèixer 4 caps.

Cinc mesos més tard el gos es va fer gran i a cada cap tenia una qualitat o un defecte.

Quan el gos volia caminar mai es posava d´acord perquè el cap valent volia córrer, l´altre cap volia anar al camp, l´altre... I mai, mai i mai es posava d´acord.

Un dia va esclatar una tempesta de llamps, trons, etc. El gos va tenir que posar-se d´acord però era molt difícil perquè un cap era nerviós, l´altre era valent, l´altre era simpàtic, i l´altre trist.


Al camp d´un temps va aparèixer per segon cop la bruixa que va tirar un llamp amb el dit petit i van aparèixer fletxes de color groc al terra però la bruixa es va esfumar. Per força el gos va tenir que seguir les fletxes i una mica més i li cau un llamp a sobre.

Una hora més tard es va parar la tempesta i el gos va anar al bosc per fer-se una casa amb branques d´avellaner lligades amb lianes.

El gos s´avorria molt perquè no tenia a ningú per jugar i tenia que pasar-se tot el dia avorrit.

Un dia el gos es va menjar una planta verinosa que pensava que era bona i es va desmaiar.

Més tard va caure una pedra del cel a sobre del gos i la pedra era màgica. Era de color groc i era ovalada com un ou. Un minut més tard aquella pedra groga es va convertir en un llibre màgic. Quan es va fer de nit entre un núvol negre va aparèixer una escombra, una persona i un barret punxegut, era la bruixa que havia aparegut per tercer cop.

La bruixa va obrir el llibre i va dir unes paraules màgiques.

Després el llibre va desaparèixer i en el seu lloc va aparèixer una planta carnívora que va entrar a la boca del gos, després va passar pel coll i finalment va arribar a la panxa. Quan va arribar a la panxa va obrir la boca i va agafar la planta verinosa que el gos es va menjar.

Quan la planta va sortir el gos li va dir:

  • gràcies.

Des d´aleshores el gos i la planta van ser molt, molt amics.

Van anar a la casa del gos i el gos mai més va tenir problemes.

I conte contat ja s´ha acabat.

GUERAU RIPOLL GÁLVEZ